Een implantaat is meestal een van titanium gemaakte holle schroef. Dankzij oppervlakteveranderingen groeit kaakbot hier snel tegenaan. Afhankelijk van de eisen van onze patiënten, plaats en anatomie van het bot, kunnen implantaten direct of na 2 tot 6 maanden worden belast. Soms zijn er extra ingrepen zoals bijvoorbeeld bot- of tandvleestransplantaties noodzakelijk.

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen mensen met een (gedeeltelijk) kunstgebit. Velen van hen hebben dagelijks problemen met eten, praten of lachen. Deze problemen kunnen tegenwoordig verholpen worden door het gebruik van tandheelkundige implantaten. Daar waar eigen tanden of kiezen ontbreken kunnen implantaten geplaatst worden. Deze implantaten dienen dan als basis voor kronen, een brug, een frame of een kunstgebit. Waar implantaten geplaatst zijn zal het kaakbot minder slinken. Een ingevallen mond wordt hierdoor voorkomen.

 

Voorbeeld steeg van klikprothese


   


Direct delivery van een eentandsvervanging met noodkroonDirect meertandsvervanging


   


 

Wat kunnen tandheelkundige implantaten voor u of voor iemand die u kent betekenen?

Het verliezen van tanden is iets waar niemand graag aan denkt. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig geen blijvend probleem te zijn. Met behulp van implantaten worden uw tanden op veilige en betrouwbare wijze vervangen. Daarbij kan het gaan om één, meerdere of al uw tanden. Het resultaat oogt en voelt zoals uw natuurlijke tanden, u kunt weer lachen en vol vertrouwen genieten van het leven. Voordat u aan de behandeling met dentale implantaten begint, is het belangrijk dat u weet wat u te wachten staat. Op deze site kunt u informatie vinden over een aantal aspecten van de behandeling met tandheelkundige implantaten. Lees deze informatie en vraag uw tandarts om advies. De behandeling is een samenwerking tussen u en uw tandarts. Uw inspraak en begrip is daarbij belangrijk.

Voor meer informatie over onze behandelingen verwijzen wij u graag door naar gestelde vragen.


Het implanteren van één tand

Als er één tand ontbreekt, is een kroon op een implantaat meestal de beste manier om uw kauwfunctie en natuurlijke uitstraling te verbeteren.

 

Het implanteren van meerdere tanden

Als er meerdere tanden ontbreken, zal een brug of meerdere kronen die steunen op implantaten uw kauwfunctie en uitstraling verbeteren.

Als al uw tanden ontbreken in de boven- of onderkaak, kunt u kiezen voor een volledige brug die steunt op implantaten of voor een gebitsprothese die vastgezet wordt met implantaten.

De gebitsprothese wordt aan twee of meerdere implantaten verbonden, waardoor deze makkelijk uitneembaar is. Wanneer de prothese goed bevestigd is op de implantaten, is er geen kans dat deze los gaat zitten. Uw behandeling is afhankelijk van uw situatie en persoonlijke voorkeur.

Onze implantologen