Behandeling onder narcose

In voorkomende gevallen kunnen alle behandelingen plaatsvinden onder narcose/algehele sedatie. Het narcoseteam staat onder leiding van
dr. R. Verburg, anesthesist te Heerlen. Neem gerust contact op om een afspraak in te plannen voor een intakegesprek. We kunnen dan de mogelijkheden met u bespreken.

Indien de kosten voor narcose niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed, kunt u ervoor kiezen om deze kosten zelf te betalen.
Ons tarief voor narcose is €500,-. Dit is inclusief het intakegesprek en assistentie tijdens de behandeling.

Angstbegeleiding

Na de behandeling onder narcose bestaat de mogelijkheid om in een angstreductie-traject van circa vier zittingen te komen tot een situatie waarbij de patiënt in staat is verder behandeling zonder narcose te ondergaan.

Trail Centre werkt voor deze angstcoaching samen met angsttherapeute Ellen Rooding. De bedoeling is immers dat behandeling onder narcose eenmalig is en dat u daarna regelmatig een eigen tandarts gaat bezoeken. Wij begrijpen dat dit niet zomaar lukt en daarom wil ik, als gecertificeerd angstcoach, u hierbij helpen.

Angst voor de tandarts…

Angst ontstaat vaak vanuit negatieve ervaringen. Het is een verdedigingsmechanisme van het lichaam. Trillen, zweten en hartkloppingen zijn bekende klachten voorafgaand aan een tandartsbezoek. De schooltandarts wordt regelmatig als oorzaak genoemd. Ook pijnlijke of negatieve ervaringen in het (recente) verleden kunnen een reden zijn voor het ontstaan van angst. Controleverlies, schaamte en angstaanjagende verhalen van familie of vrienden spelen eveneens een rol bij het in stand houden van de tandartsangst. Het is verleidelijk uw angst te gebruiken om een tandartsbezoek te vermijden, maar daardoor wordt de angst alleen maar groter.

Behandeling

Ik werk volgens een psycho-dynamische benadering. Dat wil zeggen dat u op een actieve manier kennis maakt met uw angst en tegelijkertijd oefent met bepaalde onderdelen van de mondzorg. Tijdens deze behandelingen mag u de richting bepalen. Doel is voorwaarden te scheppen die het mogelijk maken later uit eigen keuze de tandarts te bezoeken.
De behandeling start met een kennismakingsgesprek en aan de hand daarvan wordt er een persoonlijk behandelingsplan gemaakt. Het gaat om uw angst. Er worden gesprekjes gevoerd, maar u wordt ook aan het werk gezet. Tevens worden er oefeningen gedaan om anders om te gaan met controle en beheersbaarheid, zodat u rustiger een behandeling kunt ondergaan. Door deze speelse aanpak krijgt u er niet alleen een andere kijk op, maar krijgt u ook een ander gevoel bij de tandheelkundige behandeling. Angst voor je kiezen of kiezen voor je angst?

Meer informatie over mijn aanpak en mijn opleidingen vindt u via www.dentepe.nl . Voor contactinformatie verwijs ik u graag naar onze contactpagina.

Ellen Rooding

Counselor / coach & mondhygieniste

Ons narcoseteam